Over Epica

IMG_0215

Epica beslaat een groot deel van het vroegere Midden-Europa. Epica is een bijzondere staat die schoonheid, natuur en evenwicht hoog in het vaandel heeft staan. Ze wordt ook wel Het Groene Rijk genoemd. Epica heeft naar eigen zeggen geleerd van de fouten die vóór de Overschotoorlog werden gemaakt. 

Fouten als ongeremde bevolkingsgroei, toeristisch vermaak ten koste van flora en fauna en het uitmoorden van volledige diersoorten en plantensoorten. Fouten als diepgeworteld egoïsme dat zo verweven was met het menselijke karakter dat er geen kruid tegen gewassen leek en een consumentenmaatschappij waar materialisme doordrenkt was met hebzucht. Epica heeft de Aarde teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar en streeft naar perfectie voor mens, land en dier. Ze ziet de aarde niet als een onuitputtelijke bron voor de voedingsindustrie, maar als een samenlevingspartner. Motto: de mens kan niet zonder de Aarde, maar de Aarde kan prima zonder de mens.

Fragment uit Zomernacht

Nadat we een paar uur gereden hebben, begint het aan de horizon langzaam lichter te worden. Ik draai voorzichtig het geblindeerde raam een stukje naar beneden. Door de kier tuur ik naar buiten en ik weet zeker dat ik middenin een extatische droom ben beland. Golvend gras stroomt in de wind door het glooiende landschap. Tussen de bossen door ontdek ik de allermooiste kleuren die ik ooit heb gezien. Duizend kleuren groen, tientallen nuances rood en honderden pasteltinten die worden gevangen door vroege, fluwelen zonnestralen. Grote witte bloemen tussen het hoge gras zijn bedekt met zilveren speldenknopjes dauw, waardoor het spectrum van kleuren in diamanten wordt vermenigvuldigd tot regenbogen vol warmte. Aan de hemel prijken scherpe witte bergtoppen die waakzaam een oogje in het zeil lijken te houden. Ik draai het raampje nog iets verder open en laat de koele wind door mijn haren dansen en adem diep in, zodat alle geuren mijn neus binnen kunnen stuiteren. Onstuimig en uitgelaten. Ze nestelen zich in mijn hoofd en ik hoop dat ze daar voor eeuwig blijven hangen. Frisse en lichte geuren, zoet als zachte snoepjes, fris als een koele douche en tal van andere geuren die ik nog nooit geroken heb.

‘Kun je het raampje sluiten?’ vraagt hij kortaf.

Met tegenzin draai ik het raampje naar boven.

Helaas heeft een leven in schoonheid en perfectie ook een keerzijde. Omdat de Epicaanse regering ervan overtuigd is dat de mens niet zelf in staat is om weloverwogen keuzes te maken, wordt alles bepaald vanuit het politieke centrum in Rhea. Dit heeft er onder andere in geresulteerd dat er afscheid is genomen van een aantal fundamentele grondrechten van de mens, die vóór de Overschotoorlog als groot goed werden ervaren. Zo is er geen vrijheid van meningsuiting meer, worden de inwoners van Epica niet gezien als elkaars gelijken en is er een groot verschil tussen arm (mensen die er niet toe doen), welvarend (mensen met potentie) en rijk (mensen die volgens de autoriteiten het verschil kunnen maken). Daarnaast mogen Epicanen niet zelf hun levenspad of levenspartner bepalen en wordt alles op genetische, wetenschappelijke en medische waarden bepaald.

Epica is een dictatoriale staat met communistische en socialistische invloeden, waar President Jäger de scepter zwaait. Schoonheid en solidariteit worden verheven boven vrijheid en individuele identiteit. Er wordt geleefd in harmonie met alles wat moeder Aarde op natuurlijke wijze te bieden heeft en de ecologische voetafdruk van de Epicanen wordt tot een minimum beperkt. In Epica heerst orde en regelmaat en wordt alles bepaald op basis van een overgereguleerd en dichtgetimmerd, op het bureaucratische af, systeem.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s