Concentration is a bitch

black-and-white-creative-desk-pen.jpg

06.21

Wauw, nog zoveel uur schrijfplezier. Heerlijk toch, dat vroege opstaan. Dan heb je tenminste nog eens wat aan je ochtend. Goed. Hoofdstuk 34. Dit moet wel het laatste hoofdstuk worden. Ik bedoel, aan al het goede komt een eind. Hoe schrijf ik een goede gevecht scène? Heel even een kijkje nemen op Twitter kan geen kwaad. Ah, een nieuwe column van Japke D. Bouma. Even lezen. 

06.45

Gevecht scène. Kom op. Het moet wel geloofwaardig zijn. En bloederig. Bloederig is goed. Dat mag best. Ik ben geen mietje. En mijn hoofdpersoon ook niet. Ze moet sterk zijn, maar niet ongeloofwaardig. Wat is een mooi synoniem voor ongeloofwaardig? Even opzoeken. Misschien moet ik eerst nog een kop koffie zetten, daar word ik lekker wakker van.

Wat had ik de vorige keer ook alweer geschreven? Ah, dat is waar ook. Best goed trouwens, dat stukje. Mooie beeldspraak. Dat kan ik er nu ook wel weer een beetje inschrijven. Kan dat andere gedeelte ook nog ergens anders gebruikt worden? Opnieuw scrollen. Hé, dat is een gekke zin. Laten we die maar herschrijven. Dat hele stuk loopt niet.

06.51

Een WhatsAppje. Ziekte op het werk en de afspraak kan niet doorgaan. Oké, prima, dat komt me eigenlijk wel goed uit. Dan kan ik de hele ochtend nog lekker doorgaan met het schrijven van mijn boek. Heeft die andere collega trouwens al gereageerd op mijn mailtje? Even checken. Ach, kijk nou! Die andere collega wil volgende week donderdag wat met me bespreken. Heb ik dan tijd? Ik denk het wel. Ik zal gelijk even reageren. Wat heb ik na het weekend ook alweer op mijn agenda staan? Oja, die ene afspraak moet ik nog verzetten. Laat ik dat gelijk maar even doen.

07.06

Gevecht scène. Hou jezelf nou eens bij de les. Er moeten ook wapens bij komen kijken. Ik bedoel, dat hoort er gewoon bij. Al die full contact gevechten zijn ook niet altijd voldoende. Wie moet er eigenlijk doodgaan? Er moet wel iemand doodgaan. En bloederig. Pijnlijk. Een beetje horror is nooit verkeerd. Niet zoals Saw, maar een beetje zoals de bloederige scènes uit Outlander. Oja, ik heb best zin om even naar die titelsong van Outlander te luisteren. Prachtig. Ik weet nog dat ik Saw een keertje ging kijken en het echt zo ontzettend eng vond. Welk deel was dat ook alweer. Even naar IMDb. Sjonge, wat een hoop delen van Saw.

07.11

Gevecht scène. Redt hij haar of redt zij hem? Zij moet toch wel een beetje de heldin blijven. Maar ze hoeft ook niet zo onnatuurlijk sterk te zijn als Tris in Divergent. Maar ze moet wel meer inhoud hebben als Bella uit Twilight. Heb ik dat eigenlijk wel voldoende in haar karakter zitten? Ik zal de karakterschets even bijwerken.

07.35

Kut, moet ik nou alweer plassen. Sjonge jonge. Nou, snel dan. Ik zit er immers net lekker in, dus ik moet wel snel de draad weer oppakken. Hoeveel liter zit er eigenlijk in de gemiddelde blaas? Google weet dat vast wel.

07.42

Ik zal de afwas even opruimen. Och, kijk nou, wat een prachtige lucht! Die moet op Instagram. Ik maak wel snel een foto vanuit het badkamerraam. Dan kan ik zo mooi de skyline van Groningen erop krijgen. De Nieuwe Kerk en de Martinitoren, wat zien ze er toch weer prachtig uit. Dit ga ik toch wel missen als we hier straks niet meer wonen. Jammer dat ik de skyline nooit meer kan zien zonder die stomme kranen die bij het Forum bezig zijn. Die verpesten het totale plaatje toch wel een beetje. Hoe zit dat eigenlijk met het Forum? Kwam daar ook niet een soort bibliotheek in, waar ik dan fijn aan mijn boek kan werken? Even opzoeken op Google.

07.53

Oké, nu zet ik thee en ga ik ècht aan de slag met die gevecht scène. Die moet er nu toch wel een keer van komen. En de afwas. Die moet ik ook nog even opruimen. Wat wil ik vanavond eigenlijk eten?

08.12

Gevecht scène. Ik moet wel duidelijk hebben wie het nu wel of niet gaat overleven, hoor. Allemaal? Dat is zo saai. Hoe ziet de setting er ook weer uit? Een silo, pakhuis. Ik zal even Googlen op plaatjes die als inspiratie kunnen dienen.

08.24

Ach, weet je wat? Het is ook al een tijdje geleden dat ik een blog heb geschreven. En het was toch wel een van mijn goede voornemens om mijn blog in 2018 wat meer leven in te blazen, toch? Laat ik een blog schrijven over concentratie. En hoe waardeloos concentratie is als deze schittert door afwezigheid.

08.36

Concentration is a bitch!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s